Інтрадентальні незнімні протези.

Інтрадентальні незнімні протези.

Інтрадентальна шина-протез представлена певною кількістю штифтових вкладок, які відпиваються монолітно. Інтрадентальні шини-протези розміщуються на оральній поверхні фронтальних зубів.
.
Найвідоміші такого типу конструкції запропоновано Klein і Mamlok, А.І. Бетельманом. Інтрадентальні незнімні протези використовують під час ортопедичного лікування захворювань тканин пародонта. Попередньо проводять комплекс необхідних терапевтичних та хірургічних заходів щодо підготовки зубо-щелепної системи. Патологічний процес повинен бути в стадії ремісії.
Клінічні та лабораторні етапи виготовлення інтрадентальних протезів відповідають непрямому способу виготовлення литих штифтових вкладок.
Негативні сторони у разі застосування інтрадентальних протезів: необхідність проведення депульпування опорних зубів з живою пульпою, складність підготовки твердих тканин для досягнення паралельності штифтів. Оптимальною є довжина штифтів у межах 2/3—1/2 довжини кореня зуба. Після підготовки твердих тканин протезного поля отримують подвійний відбиток силіконовими масами. У лабораторії на відлитій моделі моделюють каркас майбутнього протеза, відливають у ливарні і проводять припасування металевого каркаса на моделі. Фіксація інтрадентальної шини на цемент проводиться за традиційними умовами.