Посади молодших медичних сестер.

Посади молодших медичних сестер.

Кількість посад молодших медичних сестер також залежить від кількості посад лікарів. На 3 посади лікарів стоматологів-ортопедів та на 20 посад зубних техніків за штатними нормативами передбачена 1 посада молодшої медичної сестри.
Права та обов"язки молодшої медичної сестри. Перед початком роботи молодша медична сестра зобов"язана перевірити кабінет, зробити вологе прибирання підлоги і стін, віконних рам, підвіконня, апаратури дезінфекційним розчином, провести дезінфекцію стаканів для прополіскування ротової порожнини пацієнта, приготувати теплу воду для полоскання, вимити стерилізатори. Під контролем медсестри проводити кварцування кабінету. Вологе прибирання робити не рідше ніж 3—4 рази за зміну, стежити за чистотою плювачок; підтримувати в чистоті робоче місце лікаря протягом робочого дня, мити інструменти, готувати їх до стерилізації. Повинна дотримуватися правил з охорони праці і протипожежної безпеки, санітарно-гігієнічних норм, внутрішнього трудового розпорядку. Після прийому хворих у кінці робочого дня молодша медична сестра миє весь інструментарій, який використовувався, готує його до стерилізації, обробляє посуд для полоскання рота хворого, робить вологе прибирання апаратури, підлоги, стін, миє і дезінфікує плювачку.
Права: має право на забезпечення необхідних умов праці, інвентарем. Має право відмовитися від роботи, якщо є загроза її життю чи здоров"ю оточуючих і навколишньому середовищу.